UUDISTUNUT MAMMUTTIHIRSI

Lehdistötiedote 1.9.2020

Mammuttihirsi aloittaa uudistuneena talotehtaana

Vuonna 2019 lopettaneen hirsitalovalmistajan Mammuttihirren toiminta alkaa Ylikiimingissä uudelleen. Mammuttihirren menestyksekkäimpien vuosien luomisessa aktiivisesti mukana ollut Ilpo Nylander on hankkinut yrityksen konkurssipesän omistukseensa.

Uuden Mammutti Talotehdas Oy:n osaomistaja ja tekninen johtaja on Mammuttihirren suunnittelupäällikkönä aiemmin toiminut, myöhemmin omaa insinööritoimistoa johtanut Hermanni Nylander.

Ilpo Nylander työskenteli Mammuttihirren teknisenä johtajana ja osaomistajana 1996-2013. Tuolloin yritys tuli tunnetuksi erityisen jykevistä ja korkealaatuisista kuusihirsistään. Menestyksen vuosina Ilpo Nylander vastasi Mammuttihirren ydinosaamisesta eli korkealaatuisen hirren ja uusien kotien valmistuksesta.”On ilo palauttaa Mammuttihirren asiakaslähtöinen toimintatapa, jolla vastaamme kasvavaan hirsikotien kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Ilpo Nylander.

Uusien yrittäjien tavoitteena on kehittää uusi Mammuttihirsi erityisen korkealaatuiseksi ja luotettavaksi yhteistyökumppaniksi. Painumattoman hirren kysyntään on olemassa valmiita teknisiä ratkaisuja, joita tullaan hyödyntämään tulevissa talotoimituksissa.”Hirren käyttö julkisrakentamisessa on jo arkipäivää. On upeaa päästä suunnittelemaan julkiskohteita, vapaa-ajan asuntoja ja hirsikoteja”, kertoo tekninen johtaja Hermanni Nylander.

Hirrestä valmistettujen pientalojen kysyntä on viime vuosina ollut jatkuvasti kasvussa. Pientalorakentamisen markkinaselvityksiin erikoistunut RTS ennakoi teollisen hirren markkinaosuudeksi vuonna 2020 jo lähes 30%, kun se vuonna 2010 oli vain noin 10%.

Hirsitalojen valmistus Ylikiimingissä työllisti alihankintayritykset mukaan lukien parhaimmillaan satoja ihmisiä. Mammutti Talotehdas Oy on jo aloittanut uusien työntekijöiden rekrytoinnin.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Tilaa esitteitä, kysy hirsirakentamisesta, jätä palautetta tai tarjouspyyntö.