Lataa talokirja Ota yhteyttä
tunturit

AINA VAHVEMPI

MAMMUTTIHIRSI

Mammuttihirren nykyaikainen ja korkeatasoinen hirsituotanto täyttää hirsistandardin asettamat vaatimukset. Hirsivalikoima antaa vaihtoehdot sekä perinteiseen että moderniin omakoti- ja loma-asuntorakentamiseen.

Moni-ilmeinen lamellihirsi

Moni-ilmeinen lamellihirsituotteemme on joko perinteinen tai painumaton lamellihirsi. Hirsivalikoima sisältää eri vahvuisia hirsityyppejä. Useammasta kappaleesta liimattu lamellihirsi on luja ja vääntyilemätön. Puulajina käytämme vaaleaa kuusipuuta. Perinteisestä lamellihirrestä on vuosikymmenten aikana rakennettu moni-ilmeisiä omakotitaloja ja loma-asuntoja. Uudempi painumaton hirsi soveltuu erityisesti julkisrakentamiseen sekä moderneihin talomalleihin, joissa on suuria lasipintoja ja minimalistisia rakenneyksityiskohtia esimerkiksi vuorilaudoissa ja listoissa.

Kanttihirsi modernilla nurkalla soveltuu hyvin kaupungin taajamiin

Moderni ja perinteinen hirsinurkka

Talon ilmettä voit säätää osaltaan kahdella erilaisella hirren nurkka- ja profiiliratkaisuilla. Mammutin modernissa hirsinurkassa ei ole perinteisen ristinurkan ylitystä. Perinteisessä hirsinurkkatalossa hirret kulkevat vierekkäisillä seinillä limittäin ja modernissa nurkassa hirsikerrokset kulkevat samassa korossa läpi talon.

Vasemmalla moderni nurkka- ja oikealla perinteinen ristinurkkasalvos

Moderni kanttiprofiili

Mammutin kanttihirsien väliin jäävä kapeampi ja teräväpiirteinen sauma mahdollistaa modernin ja minimalistisen seinäpinnan, mikä on yksi merkittävimmistä seikoista hirsitalon pelkistettyä tyyliä toteutettaessa. Seinä näyttää samanlaiselta sekä ulko- että sisäpuolelta ja soveltuu ulkonäkönsä puolesta erinomaisesti kaupunkien taajamatonteille, jossa kaava ohjaa rakentamista. Minimalistinen ovi- ja ikkunanpuite ratkaisu jatkaa tinkimättömän pelkistettyä arkkitehtuuria.

Perinteinen viisteprofiili

Mammutin viistehirren sauma on selkeämpi ja tuo aidoimmillaan esille perinteisen hirsitalon ulkonäön. Usein viistehirteen yhdistetään ristinurkkasalvos mikä on erinomainen valinta tilavalle rakennuspaikalle, vanhempaan idylliseen pihapiiriin tai vapaa-ajan kotiin. Vaihtoehtoisesti viistehirteen voidaan yhdistää moderni hirsinurkka ja erilaiset ovi- ja ikkunapuiteratkaisut. Näin pelkistetty arkkitehtuuri yhdistyy perinteiseen hirsipintaan.

Vasemmalla moderni ja oikealla perinteinen hirsisauma

Nykyaikainen hirsituotanto

Mammutin nykyaikaiset tietokoneohjatut hirsituotantolinjastot on tehty mittatarkan lamellihirren valmistukseen ja ne mahdollistavat hirsirakenteiden työstön yksilöllisten valintojen mukaisesti. Rakentajan näkökulmasta modernin tuotannon hyödyt ovat kustannustehokkaassa tuotannossa, viimeistellyn tuotteen vaivattomassa asentamisessa ja korkealaatuisena hirren pintana.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Tilaa esitteitä, kysy hirsirakentamisesta, jätä palautetta tai tarjouspyyntö.