Mammutti-hirsitalon rakentajan blogi – seuraa yhden hirsiunelman toteutumista!

”Hei, olen Laila Uljas. Olen töissä Kaakkois-Suomen Mannerheimin Lastensuojeluliitossa ja vapaa-aika menee kunnallis- ja aluepolitiikassa. Olemme suurperhe ja meillä on kymmenen yhteistä lasta. Viisitoista vuotta sitten rakensimme ensimmäisen talon, joka oli suurelementtitalo. Silloinkin haaveiltiin hirsitalosta. Elämän heittelyiden myötä myimme edellisen talon reilu kolme vuotta sitten, joka olisi ollut tässä vaiheessa meille liian pieni. Asuimme noin vuoden Lestijärvellä ja meidän piti ryhtyä maitotilalliseksi. Sen vuoden aikana perustin Jenkkimutsi maalla YouTube-kanavan. Suunnitelmamme eivät toteutuneet.

Rakentaminen tuli uudelleen ajankohtaiseksi, kun palasimme Kouvolaan. Meille oli alusta asti selvä, että tällä kertaa halusimme rakentaa hirsitalon. Yhdessä tehtiin pohjapiirustus, jonka Mammutin-myyjä viimeisteli. Meille oli tärkeää, että talo on toimiva ja palvelee meidän perheemme tarpeita.

Hirsitalot ovat tunnettuja hyvästä sisäilman laadusta. Sen lisäksi hirret toimivat hyvänä äänieristeenä ja tämä luo rauhallisen tunnelman, vaikka perheessä olisi montakin eläväistä lasta. Tälläkin hetkellä asumme hirsitalossa, tosin talolla on ikää noin 100 vuotta. Tervetuloa seuraamaan meidän rakennusprojektimme etenemistä.”

Jenkkimutsi maalla Laila Uljas, Raksapäiväkirjan videot:

Raksapäiväkirja 1: Tien ja talon paikan raivaaminen

Raksapäiväkirja 2: Tien ja hirsitalon perustusten teko

Raksapäiväkirja 3: Perustukset ja ontelolaattojen asennus

Raksapäiväkirja 4: Hirsirungon pystytys, yhteistyössä Mammuttihirren kanssa

Raksapäiväkirja 5: Peltikaton asennus, välipohjan palkkien asennus

Raksapäiväkirja 6: Hirsitalon ikkunoiden asennus

Raksapäiväkirja 7: Hirsitalon talotekniikkaa, IV-kanavien asentaminen (ja synttäreitä)

Raksapäiväkirja 8: Hirsitalon yläpohjan eristäminen ja koolaus

Mikäli teillä on herää kysymyksiä tai haluatte keskustella lisää teidän omasta Unelmien Hirsitalosta ota rohkeasti yhteyttä! Autamme mielellämme.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Tilaa esitteitä, kysy hirsirakentamisesta, jätä palautetta tai tarjouspyyntö.