Asuntomessut

Mammuttihirsi on rakentanut yleisön rakastamia taloja Asuntomessuille useana vuonna. Tutustu toteuttamiimme kohteisiin.

Pori 2018 - Luoto

Porin asuntomessut järjestettiin kesällä 2018. Messualue sijaitsee lähellä kaupungin vanhaa keskustaa. Tapahtumassa esittelimme Luoto-mallimme, yksitasoisen ja kompaktin hirsitalon. Kohteessa on tehokas pohjaratkaisu, laaja terassi sekä erillinen ulkosauna.

Lue lisää Luodosta

Mikkeli 2017 - Kotikontti

Kotikontti on skandinaavinen moderni puutalo, jonka suomalais-saksalainen arkkitehti Susanna Kiiskinen on suunnitellut. Talo rakennettiin kahden aikuisen ihmisen tarpeisiin. Rakennusmestareiden yhdistys antoi Kotikontille Asuntomessujen mallitalo -palkinnon.

Lue lisää kotikontista

Seinäjoki 2016 - Villa Roihu

Villa Roihu toteutettiin Seinäjoen asuntomessualueelle Pruukinrantaan kesäksi 2016. Alue sijaitsee Huhtalan kaupunginosassa Kyrkösjärven rannalla. Hirsitalo toteutettiin muuttovalmis -periaatteella.

http://villaroihu.blogspot.fi

Lapinlahti 2015

Lapinlahden omakotitalonäyttely järjestettiin 10.-19.7.2015. Tapahtumassa esittelimme asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellun valoisan, yksitasoisen Mammuttihirsitalon viistehirrellä varustetun hirsitalon.

Mammuttihirren hirsitalot ovat energiatehokkaita ja sisäilma on – kiitos hirren massiivirakenteen – aina terveellinen ja miellyttävä! Talo varustettiin maalämmöllä, joka takaa huolettoman lämmityksen. Vesikiertoinen lattialämmitys tuntuu talvipakkasilla erityisen miellyttävältä. Talon valaistuksessa ei tarvitse tinkiä, sillä matalaenergiavalaistus ei paljon sähkömittaria rasita.

Näyttelykohteen suunnittelussa päädyttiin selkeän mallisiin huoneisiin, jotka ovat helposti kalustettavissa. Avara tupakeittiö on kodin sydän. Olohuoneen ja keittiön läheisyys luo hyvin toimivat puitteet erilaisille kodin juhlille. Kaikille arkielämän perusasioille varattiin omat tilansa. Kodinhoito- ja peseytymistilat ovat luontevasti makuuhuoneen ja keittiön läheisyydessä. Talon toinen uloskäynti on kätevästi talon päädystä, mistä on kätevä toimittaa arjen askareita ja saunojakin pääsee vilvoittelemaan. Toimiva pohjaratkaisu takaa edullisen asumisen laadusta tinkimättä.

Talossa on avara sisääntuloaula, olohuoneessa korkea sisäkatto ja suuret olohuoneen ikkunat takaavat kauniin luonnonvalon juuri oleskelutiloihin. Suojaisa terassi on mukava paikka vaikkapa kesäisen grilliruoan valmistukseen. Talossa on kokoluokkaansa nähden hyvin runsaat tilat.

Hyvinkää 2013 - Talvipalatsi

Hyvinkäällä, Metsäkaltevan alueella 12.7.–11.8.2013 järjestettyjen asuntomessujen teemana oli toiminnallisuus, joka näkyi sekä alueen yleisten tilojen suunnittelussa että messutaloissa. Hyvinkäällä arvostetaan arjen sujuvuutta ja elämän pieniä nautintoja. Mammuttihirren messutalo on muunnos Talvipalatsista, joka on yksi uusimmista talomalleistamme. Talvipalatsi on aktiivista arkea elävän perheen koti. Perheen, joka harrastaa, liikkuu ja nauttii kotoilusta. Kodin täytyy kestää elämää ja Talvipalatsi onkin suunniteltu arjen sattumukset silmällä pitäen. Talvipalatsissa on neljä makuuhuonetta, joten se sopii hyvin isommankin perheen kodiksi.

Talvipalatsi on osa Mammuttihirren mallistoa. Tutustu malliin.

Kokkola 2011 - Vaahteramäki

Reilun kokoiseen Vaahteramäkeen sopii useampikin Eemeli ja Iida, sillä mallin suunnittelussa painotettiin erityisesti tilavia huoneita. Kaksikerroksisen Vaahteramäen alakerrassa löytyvät perheen yhteiset tilat: erityisen avara olohuone ja saarekkeellinen keittiö. Yläkerran rauhassa sijaitsevat makuuhuoneet sekä aula, joka toimii vaikkapa tunnelmallisena lukunurkkauksena. Vaahteramäen vaikuttava saunaosasto sai erityisen paljon kehuja messuvierailta. Tämä koti sopii erinomaisesti myös pienemmille kaupunkitonteille.

Kokkola 2011 - Tähkäpää

Tähkäpään seinien sisään mahtuu asumaan suurempikin perhe, sen mahdollistavat avarat tilat ja useampi makuuhuone. Tähkäpää on toteutettavissa edullisin rakennuskustannuksin, joten se sopii erinomaisesti vaikkapa nuoren perheen ensikodiksi. Tähkäpään helmi on avara terassi, joka on suunniteltu merenrantahuviloiden inspiroimana.

Kuopio 2010 - Pikku Pietari

Kartanohenkinen ja romanttinen Pikku-Pietari on ihanan valoisa ja kodikas talo kaikenkokoisille perheille. Sen yli 190 asuinneliötä kätkevät sisäänsä ihanan avaran olohuone-keittiö-ruokailuhuone -kokonaisuuden ja useita makuuhuoneita kahdessa kerroksessa. Vaaleat pinnat ja hirren moderni ilme ovat Pikku-Pietaria parhaimmillaan.

Kuopio 2010 - Kissankulma

Kissankulma on parhaimmillaan pienen perheen tai pariskunnan kotina. Kompakti kooltaan, tässä valoisassa ja tyylikkäässä kodissa on kaikki mitä tarvitset. Kissankulman sydämen muodostavat ihanan tunnelmallinen keittiö ja olohuone, jotka on erotettu toisistaan seinäkkeellä.

Kuopio 2010 - Metkula

Metkulan lämpimän tunnelman tunnet heti astuessasi sisään. Suunnittelun pohjana on ollut käytännöllisyys; fiksut säilytysratkaisut, kodinhoitotilat ja tuulikaappi kurarallilla pitävät huolen mukavasti sujuvasta arjesta. Illan tullen kokoonnutaan koko perheen voimin avaraan keittiöön juttelemaan päivän tapahtumista.

Metkula on osa Mammuttihirren mallistoa. Tutustu malliin

Vaasa 2008 - Col Legno

Vaasan merellisiin maisemiin valmistui vuoden 2008 messukohteemme Col Legno, näyttävä kahden kerroksen ja ullakon muodostama hirsikoti. Ihastuttava Col Legno on tilava ja käytännöllinen talo, jossa asuu mukavasti isompikin perhe. Siitä pitävät huolen useat makuuhuoneet ja avarat tilat. Upea parveke on kesäillan unelma.

ProCache: v313 Render date: 2021-04-16 11:03:43 Page render time: 0.2055s Total w/ProCache: 0.2499s